Salesforce'ta bir profili silebilir miyiz?

Soruldu: Vahba Escusa | Son Güncelleme: 9 Mayıs 2020
Kategori: teknoloji ve bilgi işlem tarayıcıları
4.4/5 (767 Görüntüleme . 38 Oy)
Senin bir kullanıcıyı silebilir, ancak bir kullanıcı artık Salesforce'a giriş yapabilirsiniz, böylece bir hesap devre dışı bırakabilirsiniz.

Bunu göz önünde bulundurarak bir Salesforce profilini nasıl silebilirim?

Salesforce'ta bir kullanıcıyı asla silemezsiniz . Bunun yerine, onları devre dışı bırakabilirsiniz. 3. Bir Kullanıcıyı Devre Dışı Bırakın

  1. Kurulum'dan, Hızlı Bul kutusuna Kullanıcılar'ı girin ve ardından Kullanıcılar'ı seçin.
  2. Bir kullanıcı adının yanındaki Düzenle'yi tıklayın.
  3. Etkin onay kutusunun seçimini kaldırın ve ardından Kaydet'e tıklayın.

Benzer şekilde, Salesforce'ta bir kullanıcıyı devre dışı bıraktığınızda ne olur? Devre dışı bırakılan kullanıcılar , kendileriyle manuel olarak paylaşılan veya ekip üyesi olarak onlarla paylaşılan kayıtlara erişimi kaybeder. Ayrıca devre dışı kullanıcılara bu kayıtlara kaybetmek erişim için rol hiyerarşisi göreli yüksek kullanıcılar. Devre dışı bırakılan kullanıcılar , paylaşılan kayıtlara erişimi hemen kaybeder.

Bunu göz önünde bulundurarak Salesforce'ta özel profilleri silebilir miyiz?

Adına tıklayarak bir profili görüntüleyin veya düzenleyin. Özel profili , adının yanındaki Del'i tıklayarak silin . Kullanıcı etkin olmasa bile, Senin bir kullanıcıya atanmış bir profili silebilirsiniz unutmayın.

Desendeki özel bir profili nasıl silerim?

  1. Arkadaş listenizden silmek istediğiniz Özel Profili bulun ve adlarında sola kaydırın. Bunları kaldırmanıza izin veren bir [X] görünecektir.
  2. Silmek istediğiniz özel kullanıcının profil sayfasına gidin. Özel Profil adının altındaki sol üst köşedeki Profili Sil düğmesine dokunun.

36 İlgili Soru Yanıtı Bulundu

Bir kullanıcının Salesforce'u devre dışı bırakamamasının iki nedeni nedir?

Bir Kullanıcı, bir iş akışı e-posta uyarısının tek alıcısı olarak atanmışsa devre dışı bırakılamaz . Bir Kullanıcı, bir Göreve atanan Kullanıcı ise devre dışı bırakılamaz . Bir Kullanıcı, özel bir hiyerarşi alanında seçilen Kullanıcı ise, alan silinmiş olsa bile devre dışı bırakılamaz .

Salesforce'ta dondurma ve devre dışı bırakma arasındaki fark nedir?

Dondur – Hesabı geçici olarak devre dışı bırakın . Geri dönen kullanıcılar için iyi. Devre Dışı Bırak – Kullanıcı hesabını tamamen askıya alın ve kullanıcılar geri dönmüyor.

Salesforce'ta bir kullanıcıyı dondurmak ne işe yarar?

Kullanıcıyı Dondur : Bir kullanıcının Salesforce'ta dondurulması , yalnızca kullanıcının oturum açmasını durdurduğu anlamına gelir. Bazı durumlarda, hemen (örneğin, bir kullanıcı özel bir hiyerarşi alanında veya iş akışı e-posta uyarısı tek alıcı olarak atanmış olan bir kullanıcı seçildiğinde gibi) bir kullanıcı devre dışı bırakamazsınız.

Salesforce'ta kullanıcıları toplu olarak nasıl silerim?

Bir kuruluştaki çok sayıda kullanıcıyı toplu olarak devre dışı bırakmak için önerilen adımlar:
  1. Tüm Kullanıcı Arama Alanlarıyla birlikte tam kullanıcı listesini (Tüm Etkin Kullanıcılar) dışa aktarın (Yönetici standart bir alandır)
  2. Tüm Kullanıcı Referanslarını temizlemek için Veri Yükleyici Güncelleme işlevini kullanın ("Boş değerler ekle" Veri Yükleyici ayarının seçili olduğundan emin olun).

Kaç Salesforce lisansım var?

Salesforce'unuzdaki etkin kullanıcı lisanslarının bir listesini görüntülemek için, Adınız > Kurulum > Şirket Profili > Şirket Bilgileri > Kullanıcı Lisansları'na tıklamanız yeterlidir. Salesforce ayrıca burada ayrıntılı bir Kullanıcı Lisanslarına Genel Bakış sunar.

Salesforce lisansını nasıl silerim?

1. Kurulum | Kullanıcıları Yönet | Kullanıcılar. 3. Kullanıcı adının yanındaki Düzenle'ye tıklayın. Kullanıcının lisansını kaldırmak, başka bir kullanıcı için Propertybase'i etkinleştirmek için;
  1. Kurulum | Yapı | Yüklü Paketler.
  2. "Propertybase"in yanındaki "Lisansları Yönet" bağlantısını tıklayın
  3. Devre dışı bıraktığınız kullanıcının yanındaki "Kaldır"a tıklayın. (

Salesforce'ta bir kullanıcıyı nasıl dondururum?

İpucu Bu ve diğer yönetim görevlerini SalesforceA mobil uygulamasından gerçekleştirebilirsiniz.
  1. Kurulum'dan, Hızlı Bul kutusuna Kullanıcılar'ı girin ve ardından Kullanıcılar'ı seçin.
  2. Dondurmak istediğiniz hesabın kullanıcı adına tıklayın.
  3. Hesaba erişimi engellemek için Dondur'a veya hesaba tekrar erişime izin vermek için Çöz'e tıklayın.

Kaç çeşit profil vardır?

Bir kullanıcının ortam ayarlarını sağlamak veya gerekirse bir kullanıcının veya yetkisiz kişinin bir kullanıcının ortamını değiştirmesini önlemek için üç tür kullanıcı profilinden birini kullanabilirsiniz. Bu profil türleri yerel kullanıcı profilleri , gezici kullanıcı profilleri ve zorunlu kullanıcı profilleridir .

İzin setleri profilleri geçersiz kılar mı?

İzin kümeleri yalnızca erişim ekleyebildiğinden, iyi ayarlanmış bir izin kümesi yalnızca bir temel profiline eklediği belirli izinleri içerir. Profiller , bir kullanıcı tarafından oluşturulan yeni kayıtlar için varsayılan bir kayıt türü atar ve izin setleri bunu geçersiz kılamaz .

Rol ve profil arasındaki fark nedir?

Profiller rolleri örneğin, kuruluş içinde hiyerarşisindeki diğerlerine göre görebilirsiniz belirlemek nerede erişebilirsiniz vb alanlar, nesneleri belirlemek - patronunuz onun / onu tahminlerin her görebilirsiniz, ama sadece senin görebilir ve meslektaşların değil.

Salesforce'ta rol ve profil arasındaki fark nedir?

Güvenlik modeliniz (Org-Wide Defaults) özel olarak ayarlanmışsa, roller devreye girer. Roller hakkında daha fazla Salesforce bilgisi için burayı tıklayın. Profiller . Profiller , kullanıcıların nesnelere, alanlara, sayfa düzenlerine, Apex sınıflarına ve Visualforce sayfalarına ve verilerine nasıl eriştiğini ve uygulama içinde neler yapabileceklerini tanımlar .

Salesforce'ta OWD nedir?

Salesforce'ta Kuruluş Çapında Varsayılanlar ( OWD) , en kısıtlı kullanıcının sahip olması gereken temel erişim düzeyidir. Kuruluş Çapında Varsayılanlar, erişimi kısıtlamak için kullanılır. (paylaşım kuralları, Rol Hiyerarşisi, Satış Ekipleri ve Hesap ekipleri, manuel paylaşım, Apex Paylaşımı) gibi diğer yollarla erişim izni verirsiniz .

Salesforce'taki profiller nelerdir?

Salesforce'taki profiller, bir kullanıcının kayıtlara nasıl erişeceğini tanımlayan bir Ayarlar ve izinler koleksiyonudur. Profili kullanarak Nesneler için Alan Düzeyinde Güvenlik, Kullanıcı izinleri, alanlar, sekme ayarları vb. atayabiliriz.

Salesforce'ta paylaşım kuralları nedir?

Paylaşım Kuralları . Herkese açık gruplar, roller veya bölgelerdeki kullanıcılara paylaşım erişimini genişletmek için paylaşım kurallarını kullanın. Paylaşım kuralları , kuruluş genelindeki paylaşım ayarlarınızda otomatik istisnalar oluşturarak belirli kullanıcılara daha fazla erişim sağlar.

izin seti nedir?

İzin seti , kullanıcılara çeşitli araçlara ve işlevlere erişim sağlayan bir ayar ve izinler koleksiyonudur. İzin setlerindeki ayarlar ve izinler profillerde de bulunur, ancak izin setleri , kullanıcıların profillerini değiştirmeden işlevsel erişimini genişletir.

Salesforce'ta Otomatik Vaka kullanıcısı nedir?

Çözünürlük. Otomatik Vaka Kullanıcısı , Salesforce'taki tüm otomatik vaka eylemleri için Vaka Geçmişinde listelenen kullanıcıdır - Atama kuralları kullanılarak bir servis talebi otomatik olarak atandığında. Bir dava büyüdüğünde. Web üzerinden vakaya çevrimiçi olarak bir vaka oluşturulduğunda.