Medeni Haklar Yasası'nın Başlık VII'sinin ana hükümleri nelerdir?
1964 tarihli Medeni Haklar Yasası'nın VII. Başlığı , işverenlerin çalışanlara cinsiyet, ırk, renk, ulusal köken ve din temelinde ayrımcılık yapmasını yasaklayan federal bir yasadır. Genellikle federal, eyalet ve yerel yönetimler dahil olmak üzere 15 veya daha fazla çalışanı olan işverenler için geçerlidir.
Ayrıca 1964 tarihli Medeni Haklar Yasası'nın temel hükmünün ne olduğu da sorulabilir. 1964 tarihli Sivil Haklar Yasası, ırk, renk, din, cinsiyet veya ulusal köken temelinde ayrımcılığı yasaklar. Bu medeni haklar yasasının hükümleri , işe alma, terfi etme ve işten çıkarmada ırkın yanı sıra cinsiyet temelinde ayrımcılığı yasakladı.
Bu şekilde, Başlık VII'nin istisnalarından bazıları nelerdir?
Gerçek bir mesleki yeterlilik, cinsiyet, din veya ulusal kökene dayalı ayrımcılığa izin veren Başlık VII'nin sınırlı bir istisnasıdır . Aşağıdakilere dayalı olarak çalışanlara ve başvuru sahiplerine karşı istihdam ayrımcılığını yasaklayan bir federal yasa:
- Yarış.
- Renk.
- Din.
- Cinsiyet (cinsiyet ve hamilelik dahil).
- Ulusal köken.
Başlık VII kapsamında korunan dört sınıf nelerdir?
1964 tarihli Medeni Haklar Yasası'nın yedinci değişikliği, Başlık VII, korunan beş ana sınıfı ana hatlarıyla belirtir: ırk, renk, din, cinsiyet ve ulusal köken. Artık fiziksel veya zihinsel engellilik, misilleme ve en son eklenen cinsel yönelim için de korumalar var.