ATP fotosentezde ne için kullanılır?
Adenozin trifosfat ( ATP ) molekülü, biyokimyada hücre içi enerji transferinin "moleküler para birimi" olarak bilinen nükleotittir; yani ATP , kimyasal enerjiyi hücreler içinde depolayabilir ve taşıyabilir. ATP ayrıca nükleik asitlerin sentezinde önemli bir rol oynar.
Ek olarak, fotosentezde ne kadar ATP kullanılır? 6 molekül CO2'nin bir molekül glikoza dönüştürüldüğü, çoğunlukla fosforilasyon (fosfat ekleme veya çıkarma) ve oksidatif (elektron çıkarma) kimyasal reaksiyonlarından oluşan karmaşık bir döngüdür. 18 ATP ve 12 NADPH'den oluşan yüksek enerjili bağların enerji açığa çıkaran parçalanmasını gerektirir.
Daha sonra ATP ve Nadph fotosentezde ne için kullanılır diye de sorulabilir.
ATP ve NADPH , fotosentezin Işık reaksiyonlarının ana ürünüdür. ATP , Calvin Döngüsüne (Karanlık reaksiyonlar olarak da bilinir) güç sağlamak için serbest enerji sağlar. NADPH , anahtar elektron donörüdür (indirgeyici ajan). Bu, karbondioksiti karbonhidrat moleküllerine birleştirmek için gereken hidrojen ve elektronları sağlar.
ATP ve ADP'nin fotosentezdeki rolü nedir?
Fotosentez : ATP ve ADP Döngüsü. ATP , enerji taşıma molekülü olduğu için hücre içindeki en önemli bileşiklerden biridir. Bu şekilde ATP ADP ATP döngüsü tamamlanır, yeniden bağlanmış olan yeniden enerji fosfat grubu gibi fotosentez esnasında daha düşük enerji Adenozin difosfat (ADP) daha sonra