Uzun vadeli borcun toplam uzun vadeli sermayeye oranı nedir?

Sordu: Vitores Rohrich | Son Güncelleme: 1 Mart 2020
Kategori: kişisel finans kredi kartları
4.4/5 (481 Görüntüleme . 18 Oy)
Uzun Vadeli Borç/ Kapitalizasyon Oranı , firmanın finansal kaldıracını gösteren orandır . Bu oran , uzun vadeli borcun bir şirketin mevcut toplam sermayesine bölünmesiyle hesaplanır. Şirketin toplam sermayesi , uzun vadeli borçları ve şirket stokunu içerir.

Burada uzun vadeli borç oranını nasıl hesaplıyorsunuz?

Uzun Vadeli Borç Oranı – şirketin uzun vadeli borçla finanse edilen toplam varlıklarının yüzdesini ölçen bir oran.

  1. Formül(ler): Uzun Vadeli Borç Oranı = Uzun Vadeli Borç ÷ Toplam Varlıklar.
  2. Örnek: Uzun Vadeli Borç Oranı (1. Yıl) = 132 ÷ 656= 0,20.
  3. Çözüm:

Benzer şekilde, borcun toplam sermayeye oranı nedir? Borç - sermaye oranı , şirketin faizli borçlarının hem kısa hem de uzun vadeli borçlarının alınarak toplam sermayeye bölünmesiyle hesaplanır . Toplam sermaye , tüm faiz getiren borçlar artı adi hisse senedi, imtiyazlı hisse senedi ve azınlık hissesi gibi kalemleri içerebilen öz sermayedir .

Sonuç olarak, iyi bir toplam sermaye oranı nedir?

Toplam sermaye oranı : Buradaki fikir, tüm bankaların risklerinin makul bir oranının kalıcı sermaye ile karşılanmasını sağlaması gerektiğidir. Bankalar, asgari toplam sermaye oranını %8 olarak tutmalıdır. Gerçekte bu, risk ağırlıklı varlıkların %8'inin kalıcı veya kalıcı sermayeye yakın olması gerektiği anlamına gelir.

İyi bir uzun vadeli borç oranı nedir?

Analiz ve yorumlama. Tipik olarak, 0,5'ten düşük bir LT borç oranı iyi veya sağlıklı olarak kabul edilir. Tüm oranları , şirketin sektör ortalamaları ve geçmişi bağlamında analiz etmek önemlidir.

20 İlgili Soru Yanıtı Bulundu

Kabul edilebilir bir borç oranı nedir?

Genellikle, yüzde 0,4 – 40 – veya daha düşük bir oran , iyi bir borç oranı olarak kabul edilir. 0,6'nın üzerindeki bir oran genellikle zayıf bir oran olarak kabul edilir, çünkü işletmenin borcunu ödemek için yeterli nakit akışı yaratamama riski vardır.

Borç oranı formülü nedir?

Borç oranı , borç/ varlık oranı veya toplam borç/ toplam varlık oranı olarak da bilinir. Dolayısıyla, borç oranı formülü şudur: toplam borçlar toplam varlıklara bölünür. Borç oranı , alacaklılara borçlu olunan toplam aktif tutarlarının (bilançoda rapor edildiği gibi) yüzdesini gösterir.

Sabit varlıkların uzun vadeli yükümlülüklere oranı nedir?

Sabit - varlıklar - uzun vadeli - yükümlülükler oranı , bir şirketin ödeme gücünü ölçmenin bir yoludur. Bir şirketin uzun vadeli borçları genellikle sabit kıymetlerle güvence altına alınır, bu nedenle alacaklılar bu oran ile ilgilenirler. Bu oran , duran varlıkların değerinin uzun vadeli borç miktarına bölünmesiyle bulunur.

Uzun vadeli borç verenler hangi oranları kullanır?

Dolayısıyla uzun vadeli bir alacaklı en çok ödeme gücü oranlarıyla ilgilenecektir. Ödeme gücü, bir şirketin uzun vadeli yükümlülüklerini yerine getirme yeteneği olarak tanımlanır. Üç kritik ödeme gücü oranı , borç oranı , borç-özsermaye oranı ve zaman-faiz oranıdır . Her birine bir göz atalım .

Uzun vadeli borç örnekleri nelerdir?

Bazı yaygın uzun vadeli borç örnekleri şunlardır:
  • Tahviller. Bunlar genellikle halka verilir ve birkaç yıl içinde ödenir.
  • Bireysel notlar ödenebilir.
  • Dönüştürülebilir tahviller.
  • Kira yükümlülükleri veya sözleşmeler.
  • Emeklilik veya emeklilik sonrası yardımlar.
  • Koşullu yükümlülükler.

Uzun vadeli borçların bazı örnekleri nelerdir?

Uzun vadeli borç örnekleri, ödenecek tahviller, uzun vadeli krediler, sermaye kiralamaları, emeklilik borçları, emeklilik sonrası sağlık borçları, ertelenmiş tazminat, ertelenmiş gelirler, ertelenmiş gelir vergileri ve türev borçlardır.

Tier 1 sermaye oranı nedir?

1. kademe sermaye oranı , bir bankanın çekirdek 1. kademe sermayesinin, yani öz sermayesinin ve açıklanmış rezervlerinin toplam risk ağırlıklı varlıklarına oranıdır . Banka düzenlemelerine ilişkin Basel III Anlaşması'nın bir parçası olarak kabul edilen bir bankanın finansal gücünün önemli bir ölçüsüdür.

İyi bir cari oran nedir?

Kabul edilebilir cari oranlar sektörden sektöre değişiklik gösterir ve sağlıklı işletmeler için genellikle %1,5 ile %3 arasındadır. Bir şirketin cari oranı bu aralıktaysa, genellikle kısa vadeli finansal gücün iyi olduğunu gösterir.

İyi bir likidite oranı nedir?

İyi bir likidite oranı , 1'den büyük herhangi bir şeydir. Şirketin mali durumunun iyi olduğunu ve mali zorluklarla karşılaşma olasılığının daha düşük olduğunu gösterir. Oran ne kadar yüksek olursa, işletmenin mevcut yükümlülüklerini karşılamak için sahip olduğu güvenlik marjı o kadar yüksek olur.

Bilançoda sermaye yeterlilik oranı nasıl hesaplanır?

Tier-1 sermayenin bir bankanın ortalama toplam konsolide aktiflerine ve belirli bilanço dışı risklere bölünmesiyle hesaplanır . 1. kademe kaldıraç oranı ne kadar yüksekse, bir bankanın bilançosundaki olumsuz şoklara dayanma olasılığı o kadar yüksektir.

Bilançodaki toplam sermaye nedir?

Toplam sermaye, genellikle uzun vadeli borç ve toplam öz sermayenin toplamını ifade eder; bu kalemlerin her ikisi de şirketin bilançosunda bulunabilir . Bu, bir şirketin sermaye getirisini belirlerken geleneksel olarak kullanılan hesaplamalardan biridir.

Tier 1 sermaye neden önemlidir?

1. Kademe Sermayenin Tanımlanması
Sahip olunan sermaye , ihtiyaçları karşılamak için yeterli paranın olmasını sağlamaya yardımcı olur. Tier 1 sermaye , adi hisse senedi, dağıtılmamış karlar ve imtiyazlı hisse senedini içerir. Elde tutulan sermaye miktarı, acil durumlarda finansal hazırlığın bir ölçüsü olarak o bankanın gücünü gösterir.

Tier 1 varlık nedir?

Tier 1 sermaye, bankanın birincil fonlama kaynağıdır. Tier 1 sermaye, özkaynaklardan ve geçmiş yıl karlarından oluşur. Katman 2 sermaye yeniden değerleme yedeklerini, hibrit sermaye araçlarını ve tali vadeli borçları, genel kredi zararı yedeklerini ve açıklanmayan yedekleri içerir.

Asgari Tier 1 sermaye oranı nedir?

Tier 1 sermaye oranı , bir bankanın finansal sağlığını, toplam risk ağırlıklı varlıklarına (RWA) göre çekirdek sermayesini ölçer. Asgari 1. kademe sermaye oranı %6'dır.

Basel ne anlama geliyor?

Basel I , kredi riskini en aza indirmek amacıyla finansal kuruluşların asgari sermaye gereksinimlerini belirleyen Basel Banka Denetimi Komitesi (BCBS) tarafından ortaya konan bir dizi uluslararası bankacılık düzenlemesidir.

Borç oranı için iyi bir nakit akışı nedir?

%23'lük bir oran , önümüzdeki beş yıl boyunca sabit nakit akışları varsayarsak, şirketin tüm borçlarını ödemesinin dört ila beş yıl süreceğini gösterir. Borç / nakit akışının yüksek olması, işletmenin güçlü bir finansal durumda olduğunu ve gerektiğinde borç geri ödemelerini hızlandırabileceğini gösterir.