Sis Bilişim, bulut bilişimin yerini alacak mı?
Sis bilişimi ile bulut bilişim arasındaki temel fark , bulutun merkezi bir sistem olması, sis ise dağıtılmış merkezi olmayan bir altyapı olmasıdır. Sis bilgi işlem , donanım ve uzak sunucular arasında bir aracıdır.
Ayrıca, sis hesaplamanın avantajı S nedir? Fog Computing'in faydaları veya avantajları ➨Seçilen verileri işlenmek üzere buluta göndermek yerine yerel olarak işler. ➨Kullanıcı verileri, buluta göndermek yerine yerel olarak analiz edildiğinden daha iyi gizlilik sunar. Ayrıca BT ekibi cihazları yönetebilir ve kontrol edebilir.
O halde, sis bulutu bilişim nedir?
Sis bilişim , Cisco tarafından oluşturulan ve bulut bilişimin bir kuruluş ağının kenarına kadar genişletilmesine atıfta bulunan bir terimdir. Edge Computing veya sisleme olarak da bilinen sis bilgi işlem, uç cihazlar ve bulut bilgi işlem veri merkezleri arasındaki bilgi işlem, depolama ve ağ hizmetlerinin çalışmasını kolaylaştırır.
Sis hesaplama nasıl çalışır?
Sis bilişimi , ağınız boyunca sis düğümleri dağıtarak çalışır . Denetleyicilerden, anahtarlardan, yönlendiricilerden ve video kameralardan gelen cihazlar, sis düğümleri olarak işlev görebilir. Bir IoT cihazı veri oluşturduğunda, bu daha sonra buluta geri gönderilmeye gerek kalmadan bu düğümlerden biri aracılığıyla analiz edilebilir.